ProRec România
Asociaţia Română pentru Evidenţa Electronică a Datelor Medicale
 
  Asociatia Romana pentru Evidenta Electronica a Datelor Medicale - PROREC Romania - a fost infiintata in anul 2003 din initiativa unui grup de specialisti in informatica medicala din Timisoara. PROREC Romania este o asociatie cu personalitate juridica, neguvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ, avand ca arie de activitate Romania. La scurt timp dupa infiintare, asociatia a devenit membru deplin al Institutului EUROREC, alaturandu-se astfel unei retele de organizatii nationale de pe intreg cuprinsul Uniuni Europene care formeaza o structura permanenta ce faciliteaza diseminarea informatiei cu privire la Dosarul electronic de sanatate.

  Misiunea PROREC Romania este de a promova adoptarea si extinderea folosiri dosarului electronic de sanatate intr-o forma standardizata la scara nationala. Pentru a putea sa-si indeplineasca obiectivele, PROREC Romania este si trebuie sa fie o organizatie independenta de amestecul oricarui cerc de interese cum ar fi industria de profil sau consumatorii de produse soft medicale.

» SCOPUL ASOCIATIEI

  PROREC Romania are ca scop promovarea, uniformizarea (regularizarea datelor) si interoperabilitatea datelor medicale, culese sau continute in Dosarul Electronic de Sanatate. Urmareste incurajarea dezvoltarii serviciilor medicale informatizate precum si recunoasterea intr-o societate democratica a importantei informaticii medicale si a standardelor de calitate in conformitate cu ISO si CEN/TC 251.

» OBIECTIVE

- Stabilirea unei legaturi permanente intre forurile de decizie, beneficiarii directi ai programelor si producatorii de programe medicale din Romania.
- Crearea si intretinerea unui website al PROREC Romania, ca platforma de diseminare a informatiilor.
- Diseminarea informatiilor prin alte tipuri de actiuni ca: organizarea de seminarii, conferinte si alte forme de intruniri.
- Propunerea, definirea si coordonarea unor actiuni menite sa certifice aplicarea standardelor europene referitoare la Dosarul electronic de sanatate aplicate de catre producatori de soft de pe piata romaneasca.

» ACTIVITATE

  Inca de la infiintare, Prorec Romania s-a implicat activ alaturi de Institutul EUROREC si celelalte centre PROREC din Europa in promovarea unei game largi de servicii, activitati, publicatii si evenimente, printre care:
 - Diseminarea informatiilor cu privire la Dosarul electronic de sanatate folosind o gama larga de instrumente de informare in masa, cum ar fi site-uri web, rapoarte publicate in reviste, carti de specialitate, rapoarte si revizuiri ale expertilor.
 - Participarea si organizarea unor evenimente majore, cu un impact deosebit, cum este Conferinta anuala EUROREC precum si a altor evenimente, intalniri de lucru, intalniri ale expertilor, activitati de instruire, sau activitati similare.
 - Dezbaterea si promovarea unor materiale cu scop educativ, a regulilor de aplicare corecta in practica curenta a normativelor adoptate la nivel european, a directivelor adresate producatorilor de software medical de pe piata interna.
 - Dezvoltarea metodelor de acreditare necesare aprobarii programelor IT privind compatibilitatea si complianta cu arhitectura standard a Dosarului electronic de sanatate.
 - Participarea la evenimente organizate de toti factorii implicati in piata de IT&C medical (producatori de soft, utilizatori, organisme de decizie si control) si diseminarea informatiilor culese in cadrul Institutului EUROREC.